Opleiding en achtergrond

Mijn naam is Sanne Imece. Mijn opleiding Kunstzinnige Therapie heb ik eind juni 2016 afgerond aan de Hogeschool Leiden. Tijdens mijn studie en stages heb ik me gericht op het werken met kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar) en later ook op volwassenen en ouderen. Tijdens mijn minor ben ik me gaan verdiepen in psychosomatische klachten, zoals stress en burn-out. Na mijn opleiding ben ik bezig geweest met nascholing op het gebied van lichaamsgerichte kunstzinnige therapie, een methode waarin nog meer de verbinding met het eigen lichaam gezocht wordt.  

Tijdens mijn studie ben ik zelf een paar struikelblokken tegen gekomen. In 2013 heb ik een burn-out gehad en mijn studie tijdelijk stopgezet. In deze tijd heb ik veel geleerd over wat voor mij belangrijk is in mijn eigen leven en als therapeut. Zo heb ik ondervonden dat praten alleen voor mij niet voldoende werkte maar dat juist een praktische benadering, waarbij ik ervoer hoe het anders kon, ook heel belangrijk was. Ik heb geleerd dat ik mocht leren en groeien, dat ik tijd mocht nemen om mij weer goed te gaan voelen. Dit geef ik ook mee in mijn therapie. Ik vind het van groot belang om de mens achter de hulpvraag te zien en deze mens zijn eigen regie te geven in zijn proces. Hiervoor neem ik in mijn praktijk graag  de tijd.

De Plek voor kunstzinnige therapie

Ik ben De Plek voor kunstzinnige therapie gestart vanuit de gedachte dat ik een plek wil creëren waar iedereen kan worden wie hij of zij is. Een veilige omgeving, waar tijd gemaakt word om de persoon te zien die er tegenover mij zit. Zo werken we vanuit je kracht, in plaats van je klacht en heb je de mogelijkheid om je te verbinden met dat wat er in jou leeft en speelt. Tijdens de sessies gaan we samen op onderzoek uit om te kijken wat we kunnen bereiken.

Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie sluit hierbij mooi aan. Ik wil mensen meegeven dat, door in verbinding te staan met jezelf, je je eigen weg kan vinden. Kunstzinnig werken is een middel om dit in uit te drukken. Zeker als dat met woorden niet (voldoende) lukt. Zo herstellen we samen de balans tussen het denken, willen en voelen.

Kenmerkend aan mij en mijn therapie is een persoonlijke en betrokken houding. Ik werk in het moment en samen met jou. Zo kan ik met je meebewegen in je behoeftes en laat ik je in je waarde. Ik werk vanuit warmte en veiligheid en ontdek graag met jou wat werkt voor je en waar je baat bij hebt.

Zo hoop ik dat De Plek voor kunstzinnige therapie ook de plek voor jou mag worden. Kom je eens langs?