Bij de Plek werken we samen aan jouw hulpvraag en behandeldoel. Dat doen we in een kunstzinnig therapeutisch traject. Een traject is ongeveer 10 sessies lang. Afhankelijk van jou als persoon kan het traject langer of korter duren. Ik begeleid je hierin met kunstzinnige oefeningen die gericht zijn op jouw persoonlijke hulpvraag. Jouw traject is dus altijd anders dan die van een ander. Dat kan een beetje spannend zijn in het begin. Daarom, of als je gewoon nieuwsgierig bent naar het verloop van een traject, kan je hier verder kijken. Hier leg ik de opbouw van een traject uit, wat we samen doen en wat we van elkaar mogen verwachten.

Opbouw

Allereerst hebben we een intakegesprek om kennis te maken en te kijken wat er speelt. Hierin kan de hulpvraag al helemaal duidelijk naar voren komen, maar het kan ook zijn dat je gewoon vertelt waar je tegenaan loopt en welke klachten je ervaart. Door te luisteren, vragen te stellen en je verhaal samen te vatten probeer ik je vraag zo helder mogelijk te krijgen. Tijdens het gesprek kan ik aantekeningen maken, om zo alles wat we bespreken duidelijk te krijgen. Ook bespreken we in dit gesprek de praktische dingen als kosten en voorwaarden.

Hierna kijken we of de Plek ook echt de plek voor jou is en of je hier je traject wilt doorlopen. Als dat zo is dan plannen we twee vrije werk sessies in. Tijdens deze sessies maak je een vrij werk. Je mag zelf weten wat er op papier komt. Soms geef ik wat sturing, dit verschilt per persoon. Dit doen we meestal door te schilderen, maar omdat ik me zo goed mogelijk naar jouw situatie en persoon wil voegen, kan het ook met potloden, klei of een andere techniek zijn. Deze werken helpen om de hulpvraag nog preciezer in beeld te krijgen. Na het maken van het vrije werk gaan we er kort over in gesprek, en na twee of drie vrije werken stellen we samen de behandeldoelen bij je hulpvraag op voor de rest van je traject. Het aantal vrije werk sessies hangt af van wat er voor jou nodig is.

Dan begint het traject, persoonlijk en op jou gericht. Elke sessie begint even met rustig bij jezelf komen middels een ademhalingsoefening. Daarna wordt er  kunstzinnig gewerkt. Tijdens elke sessie stem ik me af op jou als cliënt. Zo kijk ik wat nodig is in het moment met oog voor de grote lijn van het behandelplan. Tussentijds doen we een evaluatie van het traject, dit is meestal na sessie vijf. We kijken dan samen of we nog op de goede weg zitten, of dat er eventuele veranderingen nodig zijn. Aan het eind van het traject hebben we een eindevaluatie. Hierin kijken we terug op het proces dat je gegaan bent en wat er uit voort is gekomen.

Samenwerken

Als cliënt kom je naar mij toe met een hulpvraag. Hier werken we samen actief aan. Eigen regie vind ik heel belangrijk. Dat houdt in dat je zelf inspraak hebt in het verloop van het traject. Als je met vragen zit of iets graag anders wilt gaan we daarover in gesprek. Tijdens de oefeningen werken we in stilte, ik leid je soms iets meer en soms iets minder.

Verwachtingen

Je mag van mij verwachten dat ik tijdens het traject open en duidelijk ben. Ik focus me op wat nodig is in jouw proces en werk samen met jou doelgericht. Ook mag je van mij verwachten dat ik goed om ga met je gegevens. Jouw traject blijft privé en van jou.

Kijk bij werkwijze en tarieven voor meer informatie. Zit je met vragen? Neem gerust contact op!

Contact

    Naam (verplicht)

    Email (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht