De Plek biedt kunstzinnige therapie aan voor zowel kinderen als volwassenen. In de sessies werken we met een hulpvraag die je zelf mag aandragen. Ook als de hulpvraag nog vaag is of alleen uit losse klachten bestaat kunnen we in gesprek gaan, zoals bijvoorbeeld bij buikpijn voor het naar school gaan, of het gevoel van verlammen als je voor een groep mensen moet spreken. In de intake kunnen we samen kijken welke specifieke vraag er speelt en hoe we deze kunnen uitwerken en behandelen.

Kinderen kunnen tijdens het opgroeien voor obstakels komen te staan die ze soms moeilijk zelf kunnen verwerken. Kunstzinnige therapie kan dan helpen. Kunstzinnige therapie kan helpen bij bijvoorbeeld (faal)angst, ADHD, verwerking van moeilijke periodes of vragen rond een negatief zelfbeeld. Hulpvragen kunnen vanuit het kind zelf of de ouder(s) komen.

Voorbeelden van hulpvragen kunnen zijn:

 • Ik heb buikpijn als ik naar school moet en ik wil daar vanaf.
 • Ik kan me moeilijk concentreren op een ding tegelijk.
 • Ik voel me heel verdrietig de laatste tijd en ik wil me weer blij voelen.

Volwassenen kan ik als kunstzinnig therapeut begeleiden bij klachten rondom bijvoorbeeld spanning, stress en burn-out, een verminderd zelfbeeld, (rouw)verwerking en omgaan met pijn. Ook hulpvragen rondom levensthema’s en levensvragen kunnen we met kunstzinnige therapie onderzoeken.

Voorbeelden van specifieke hulpvragen kunnen zijn:

 • Ik wil me meer kunnen ontspannen in mijn dagelijks leven.
 • Ik wil beter mijn eigen grenzen leren kennen en leren aangeven.
 • Ik wil meer leren vertrouwen op mijn eigen kunnen.

Maar wat nu als je helemaal niet kunstzinnig bent?

Goed nieuws, dat hoeft ook niet. Iedereen kan creëren, daarvoor hoef je geen kunstenaar te zijn. Hoe het werk eruit ziet en hoe mooi het is maakt niet uit, het gaat in de therapie over wat het beeld en het maken ervan met je doet.

Ben je student?

Dan gebeurt er veel in een korte tijd. Presteren op je studie, een bijbaan, vrienden, hobby’s, sport… Soms kan het je teveel worden en kom je er zelf even niet meer uit. Steeds meer jongvolwassenen krijgen te maken met te hoge werkdruk, stress en burn-out. Toe aan wat ondersteuning? Middels kunstzinnige therapie kan ik je ondersteunen bij het leren loslaten, leren nee zeggen en grenzen bewaken. Zo kun je leren om te ontspannen en te kiezen voor jezelf.

Contact is vrijblijvend

Ben je benieuwd wat de Plek voor je kan betekenen omtrent jouw hulpvraag? Neem vrijblijvend contact met me op via de mail of de telefoon. Samen kunnen we kijken wat kunstzinnige therapie bij de Plek jou kan bieden.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht