Beeldende kunstzinnige therapie is een ervaringsgerichte therapie. Dit houdt in dat er in de therapie wel gepraat wordt, maar dat er gewerkt wordt via een kunstzinnig techniek als schilderen, tekenen of boetseren. Door het ervaren van beelden, kleuren en vormen kun je tot nieuwe inzichten komen. Zo doen de beelden het werk. Er is geen ervaring met kunstzinnig werken nodig, het gaat immers niet om het ‘mooi’ maken, maar om de beleving van kleur en vorm. Aan de hand van het gemaakte werk gaan we in gesprek om zo te ontdekken wat er onder de hulpvraag ligt. Jouw hulpvraag komt uit jezelf, maar soms kan het lastig zijn om deze te verwoorden of helder te krijgen. Hier hebben we de eerste intake voor, tijdens het gesprek stellen we samen je hulpvraag vast en kijken we naar een doelstelling. Hierna begint het traject.

Tijdens het traject is de verbinding met je lichaam belangrijk. De Plek werkt daarom lichaamsgericht. Dit houd in dat voorafgaand aan de kunstzinnige oefening een bewustwordings- of gewaarwordingsoefening of visualisatie gedaan wordt. Tijdens het werken zal ik je vragen om in contact te blijven met je lichaam. Dat kan bijvoorbeeld doordat ik je vraag je op ademhaling te richten. Dit doen we altijd op een manier die voor jou werkt en fijn is.

Kunstzinnige therapie werkt niet ‘op recept’. Voor iedereen is een persoonlijk plan nodig en iedereen werkt in zijn of haar eigen tempo. In het traject gaat het om het proces dat doorlopen wordt. Als therapeut begeleid ik jou in dit persoonlijke traject. Zelf houd je de regie, samen werken we naar jouw doel.

Ben je geïnteresseerd? Vul dan het contactformulier in op de website, of bel me direct voor het maken van een afspraak.

Hoe gaat het in zijn werk? 

Je maakt een afspraak met mij via het contactformulier, via de mail of door te bellen. Je verteld mij kort over de hulpvraag waar je meezit of een thema dat voor jou speelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meer rust voor jezelf, omgaan met een moeilijke periode of gewoon iets voor jezelf doen. Daarna prikken we een datum voor een intake.

Lijkt het je wat? Dan kunnen we gelijk alle ins en outs bespreken voor jouw individuele traject!


De Praktijk

Sinds de verhuizing van Zuid-Holland naar Noord-Holland is de praktijk gevestigd in praktijkcentrum Wakker te Alkmaar. Hier vinden de sessies plaats en vanaf 2021 ook workshops. Benieuwd? Kijk gerust even naar het aanbod om te zien of er iets voor je tussen staat.

Adres

Wakker bewust zijn
Westerweg 14
1815 DE Alkmaar

Bereikbaarheid
Met het OV is de praktijk goed te bereiken. Vanaf station Alkmaar is de praktijk slechts 6 minuten lopen. Kom je met de auto? Voor de praktijk kan je betaald parkeren.